Biografie

Op consultatie bij een bewegingscoach, waarom? Hoewel vele mensen regelmatig een bezoek brengen aan een huisarts, kinesitherapeut, osteopaat en/of diëtist, klinkt een bezoek aan een bewegingscoach je misschien nog onbekend in de oren. Toch is een bewegingscoach dé specialist in het begeleiden van mensen op verschillende niveaus.

Beginnen met sporten/bewegen op een verantwoorde manier

Je huisarts heeft je ongetwijfeld wel eens verteld dat bewegen goed voor je zou zijn, jouw kinesitherapeut heeft je herhaaldelijk aangeraden om specifieke oefeningen te doen ook na de behandeling, alsook jouw diëtist heeft beweging aangeprezen om gewicht te verliezen of onder controle te houden. Daarnaast bestaat er een overvloed aan bewegingstips en -adviezen, maar hoe begin je er nu concreet aan? Met welke bewegingsvormen start je het best en welke liggen jou het meest? Hoe bouw je je bewegingsprogramma op zodat het haalbaar is en blessures vermeden worden? En ongetwijfeld de belangrijkste vraag: hoe zorg je ervoor dat je je bewegingsdoel effectief bereikt? De bewegingscoach is de meest geschikte persoon om je hierbij te adviseren, aan te moedigen en bij te sturen.

(Top)sporters

Ben je reeds sportief ingesteld en op zoek naar nieuwe uitdagingen zoals bijvoorbeeld het lopen van de 10 miles, deelnemen aan een triathlon of jezelf uitleven tijdens een bodyweight training? De bewegingscoach geeft het juiste advies, training en persoonlijke coaching. Ook topsporters kunnen naast hun dagelijkse clubtrainingen hier terecht voor sportspecifieke trainingen waarbij aandacht gaat naar o.a. krachtwinst, blessurepreventie en core-stability.

Post-revalidatie

Oefentherapie is enorm belangrijk tijdens én na jouw behandeling bij de kinesitherapeut of osteopaat als je wilt evolueren naar een gunstig resultaat en de kans op herval wilt verkleinen. Om die reden wenst Praktijk Spectrum graag samen te werken met een bewegingscoach zodat ze tegemoet komt aan alle noden van haar patiënten. De vooruitgang van elke patiënt wordt intern besproken en geëvalueerd.

Opleidingen

 • Trainer B individuele fitness
 • Sportverzorger
 • Postgraduaat functional training
 • Master Kettlebell trainer
 • Mentorship lvl 1van Institute of Motion

“Van je hobby je beroep maken, dat is het mooiste wat er is. En horen van mensen dat je daadwerkelijk hun leven hebt veranderd is de grootste voldoening die je kan krijgen.”

aanwezigheid op de praktijk maandag - vrijdag

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht